Lekker hjemmekompost

Nå kan du lage kjøkkenkompost av matavfallet ditt uten å plages med stygge plastbøtter. Jeg har funnet de fineste spannene som fungerer perfekt til bokashi!

Utfordringen med å ha bokashi i plastspannene som er ment for bokashi bortsett fra at selve bøtten var stygg, er at bøtten kan velte dersom man for eksempel forsøker å transportere bøtten med bil. Tro meg (jeg har erfart); du ønsker ikke at væsken (som forøvrig er utmerket næring for plantene dine) fra bokashibøtten skal lekke i bagasjerommet på bilen din. Løsningen ble nettstedet Dansk hjemmeproduksjon med fine stålspann som har en tappekran i bunnen. Spannet koster litt, men er av skikkelig kvalitet og ser faktisk lekkert ut på kjøkkenet.

Og har du ikke startet med bokashi ennå eller aner du ikke hva bokashi dreier seg om? Gå til Bokashi Norge og du finner svar på alt. Og bokashi er forresten en perfekt julegave!

 
kjokkenkompost