Comfort food

Betuttet over valgresultatet i USA? Du er ikke alene. Men nå handler det om å finne “common ground” i internasjonale relasjoner. Vi strekker oss til å omfavne sørstats-republikansk trøstemat: Buffalo wings. Eller klubber. Sprø som Donald på overflaten, saftige som språkbruken hans under. Du kan suge kjøttet rett av benet uten en tann i munnen. Det ville Donald likt. Og med en Buffalo-sauce, red-hot som Melania med et distinkt eddik-syrlig bitt.

Let’s make America great again. God bless!

Buffalosaus

 • 350 gram smør
 • 2 cl. god eddik, for eksempel limeeddik
 • 4 ss. Tabascosaus
 • 6 cl. Tigersauce eller annen sterk saus
 • 1 god ss. hvitløkspulver
 • 1 ts. røkt paprika
 • 1 ts. sellerisalt
 • 1 ss Mole hvis du har det stående
 • Kyllingklubber (rå og uten marinade)
 • Potetmel eller Maizenna
 • Frityrolje

Saus:

Smelt smøret, rør inn ingredienser, slå av varmen like før det koker. La det stå å sette seg et par timer. Hell over klubbene ved servering.

Klubber:

Saftige wings eller klubber får du ved å koke dem et kvarter i trykkoker og la stå til den har kjølt seg. Fordel klubbene i midten av en avis og legg avisen i kjøleskapet et par timer. Før fritering vender du klubbene i en blanding av maisenna, litt salt og litt røkt paprika. Friter i omganger i olje på 150-160 grader, cirka 3 minutter avhengig av hvor stor porsjon du friterer av gangen. Friter dem til de er gyldne. La hver friterte porsjon renne av seg på en aviskledd stekeplate, og sett hele platen kort (et par minutter) inn i stekeovnen på 250 grader umiddelbart før fritering.

Fries er selvsagt deilig til, men blir det litt mye fritering holder det godt med noen friske selleristilker og en skål rømme. Yummie.

kyllingvinger