Hot when you’re not

Regelen er ingen jul før 1.desember, men siden jeg lengter etter deilige juleforberedelser, sniker jeg til meg både julestemning og varme ved å drikke vin chaud – franskmennenes variant av gløgg. I den klassiske oppskriften brukes en blanding av rødvin og cognac. Franskmenn ville neppe satt pris på mitt valg siden jeg også valgte å bruke grappa og rom, men skikkelig godt ble det. I grunn kan du bruke akkurat det du har i barskapet – så lenge du bruker rødvin.

Ingredienser:

  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl. rom
  • 1 dl.calvados
  • 2 dl.grappa
  • 5 pepperkorn
  • 3 stenger hel kanel
  • 1-2 hel nellik
  • Zest (skall) fra en appelsin
  • Brunt sukker (smak til)

 Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene sammen i en kjele. La væsken småputre på svak varme, Væsken skal ikke koke, og er varm nok når sukkeret har løst seg opp.

Hell over i glass, pynt med kanelstenger og server til dine forfrosne venner.