Good night and good luck

Våre tanker går nå til Amerikas forente stater, i frykt og beven. Vi kan trenge noen cocktails for å roe nervene foran tirsdagens valg. Blir neste generasjon amerikanere en proteksjonistisk gjeng Ivanka’er eller Donald jr.’s? Selv om valget for mange amerikanere fortoner seg som et valg mellom pest og kolera, sender vi en liten skål i retning av Chelsea. Strengt tatt var det legendariske Chelsea Hotel som i utgangspunktet gjorde en variasjon av den enda mer legendariske cocktailen “Sidecar”, der cognac ble erstattet med gin. Vi tar den et skritt videre ved å legge til bringebærlikør og litt eggehvite. Så “Chelsea Sidecar” blir her til “Raspberry Chelsea Sidecar”:

Til to cocktails:

  • 8 cl. god gin (vi brukte Junipero)
  • 4 cl. Cointreau
  • 2 cl. bringebærlikør
  • 2 cl. sitronsaft
  • 2 eggehviter

Ristes godt i shaker med isbiter. Dypp kanten på glassene i eggehvite og deretter i finknust, frysetørret bringebær.

Klart for valgvake. Good night and good luck.

sidecar