grønnsakssuppe

Fargeklatt

Synes du potetsuppe blir stusselig og fargeløs, kan du helger velge denne til lunsj eller middag; en kremet søtpotet- og gulrotsuppe. Søtpoteten gjør at konsistensen blir deilig fyldig helt uten fløte. Laget på under 30 minutter er suppen glitrende dersom du som meg av og til trenger en pause fra kjøtt. Den er også glimrende som en forrett til mange middagsgjester.

Lag en stor porsjon som du fryser ned – da har du en sunn og mettende suppe i en fei en travel ukedag. Oppskriften under er for cirka 4 personer.

Ingredienser:

 • 500 gram søtpotet
 • 250-300 gram gulrot
 • Olivenolje
 • 2 stk.gul løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 liter grønnsakskraft (alt.kyllingkraft)
 • Salt, pepper, tørket timian
 • Crème fraiche til servering

Fremgangsmåte:

 1. Varm opp stekeovnen til 220 grader.
 2. Finhakk løk. Kutt søtpoteten og gulroten i like store biter, ha det i et ildfast fat, hell litt olivenolje over, tilsett krydder og sett det inn i ovnen. La dette stå i 30-40 minutter til de er blitt møre.
 3. Ha litt olivenolje i en stekepanne (aller helst med høye kanter – man kan også bruke en vanlig kjele) og stek løken gyllen. Tilsett hvitløk og stek i cirka ytterligere ett minutt før du tilsetter kraften. La alt småkoke i 5-10 minutter og sett det til side.
 4. La de gratinerte grønnsakene bli lunkne før de heller dem i pannen og kjører alt glatt med en håndmikser (eller blender som jeg brukte). Varm suppen før servering – blir den for fyldig kan du koke den opp med litt vann. Pynt med creme fraiche, noen dråper balsamico og litt frisk timian før servering.

Lykke til!