Gammel greve er lett å vende

Jeg liker eldre menn. Og over 97 år gammel er grev Negroni vel verdt en ukes feiring (6-12 juni er den offisielle Negroni-uken). Vi snakker selvsagt om så mange bartenderes favorittcocktail – “Negroni”. Over 6 000 barer internasjonalt deltar i eventet “Negroni Week”, så selvsagt måtte vi bidra med vår hyllest. Cocktailen består vanligvis av rød vermut, campari og gin. Vi lagde en vri på den og erstattet gin med japansk coffee grain whisky. Den ble et hakk maskulin i smaken, men cocktailen er verdt å drikke kun for det friske utseendet. Den karakteristiske Negroni-smaken kommer av Camparien, en italiensk bitter, gjerne assosiert med alkoholiserte husmødre for en generasjon siden her hjemme

Litt eldre historie forteller at cocktailen er oppkalt etter greven Camillo Negroni som tilbrakte mye tid i USA som gambler og cowboy. Etter 1.verdenskrig returnerte han til Firenze og baren Cafè Cassoni hvor Mr. Negroni visstnok skal ha bestilt drinken Milano-Torino med mer alkohol i. Folk skal ha elsket denne varianten og de begynte å bestille Milano-Torino “the Negroni Way”.

Og her er Negroni “my way” :

Like deler whisky, rød vermuth og Campani røres sammen med isbiter, og serveres i et tumbler-glass med en strimmel appelsinskall. Det enkle er ofte det beste. Enjoy.

negroni2