Daddeliscious

Jeg har fått dilla på daddel! Og det er ikke en dum ting å få dilla på denne ørkenfrukten så lenge du ikke overdriver inntaket – dadler er relativt kaloririke. De positive sidene er riktignok mange; daddel har tre ganger så mye kalium som i en banan og frukten inneholder også mye kostfiber. Bra for magen med andre ord.

Nordmenn spiser tradisjonelt mest daddel til jul. Daddelen er veldig god resten av året også og den fungerer bra som energipåfyll når du er sliten. Om høsten trenger man normalt litt mer energi enn på sommeren så hvorfor ikke putte noen dadler på toppen av salaten? Daddel i kombinasjon med appelsin gjorde smaken friskere, og sammen med fetaost, mynte, valnøtter og kål ble salaten mye mer spennende.

Ingredienser:

  • Kål
  • Salat
  • Fetaost
  • Daddel
  • Valnøtter
  • Mynte

Slik gjør du:

  • Blancher (kok kålen svært kort) i 2-3 minutter i en kjele. Ha kålen over i isvann. Ha kålen, dadler (fjern stenene) og valnøtter over i en ildfastform og stek dette i ovnen på maks varme i 4-5 minutter.
  • Dander salaten pent og nyt!
daddel
Med min nye daddelforelskelse, er det bare å glede seg til jul!