Bra for alt

Bra for magen. Færre kalorier enn sjokolade. Bra for deg med lavt blodtrykk. Jeg velger å tro på disse litt tvilsomme helseeffektene ved lakris og spiser denne lakrisiskremen med god samvittighet siden den er hjemmelaget.

Og den er i alle fall bra for humøret!
Ingredienser:

  • 5 dl. fløte
  • 1,5 dl. sukker
  • 3 egg
  • 1 vaniljestang
  • Cirka 3 ss lakrispulver rørt ut i litt vann eller lakrissirup

Fremgangsmåte:

  • Ha egg og sukker i en bolle og visp det luftig. Hell oppi fløte og frøene fra vaniljestangen og visp sammen. Tilsett det utrørte lakrispulveret eller lakrissirupen. Smak på blandingen for å sjekke om lakrissmaken er kraftig nok.
  • Ha hele blandingen i iskremmaskinen og kjør det til ønsket konsistens.
  • Sprøyt blandingen over i ispinneformene, og sett formene raskt i fryseren. De bør stå i fryseren til dagen etter før du eventuelt dypper ispinnene i sjokolade. Da må du være rask, og dyppe én og én. Det er lurt å blande litt kokosfett i sjokoladeblandingen slik at sjokoladen får en tynnere konsistens, da er det lettere å dyppe ispinnene. Etter å ha dyppet ispinnene, bør sjokoladen få stivne litt før du pakker dem inn i for eksempel cellofan og legger dem i fryseren.

Kos deg!