Long & slow

Sommeren på torpet er skapt for lange og sene frokoster utendørs. Slike frokoster er noe av det beste jeg vet. Trolig fordi dagen ikke har noen aktiviteter som skal rekkes og fordi bordet er fylt av ting jeg ikke rekker å spise til frokost en travel hverdag. Spesielt det nystekte brødet. Ekstra godt smaker det med eget ripssyltetøy fra hagen.

Dersom du har stelt pent med ripsbuskene i hagen, bugner de akkurat på denne tiden av bær. Dersom du ønsker noe annet enn å lage den tradisjonelle ripsgeleén, er dette ripssyltetøyet med kardemomme et ypperlig valg. Det er enkelt å lage og kardemommen gir en spennende smak.

Ingredienser:

  • ½ liter rips
  • 4 dl. syltesukker
  • 1,5 ts.kardemomme
  • 1 vaniljestang
  • Evt. ekstra pektin for å sikre at syltetøyet ikke blir for tynt

Slik gjør du:

  • Ha rips, litt vann (maks 0,5 dl), kardemomme, vaniljestang (skrap ut frøene) og halvparten av sukkeret i en kjele. La det koke opp og småkoke til sukkeret er oppløst.
  • Tilsett resten av sukkeret og la syltetøyet småkoke i 30 minutter på svak varme.
  • Ha syltetøyet over på rengjorte og varme glass.

Lykke til!

Ripssyltetøy