Reste-is

Norske jordbær og rabarbra synger på siste vers for sesongen. De siste stilkene fra rabarbraen og jordbærene fra egen hage ble til en skikkelig god saftis. Og nei, saftis er ikke kun for barn. Denne saftisen har en intens og konsentrert smak, og passer for både barn og voksne. Den er enkel å lage, kjøler deg ned og kombinasjonen av rabarbra og jordbær smaker himmelsk. Den er super å servere som en dessert etter middagen eller kanskje som en venterett mellom flere retter? Dersom du ikke har en rabarbraplante i hagen, løp i butikken – rabarbra selges fortsatt.

Dersom du ikke ønsker store saftis, er det en god idé å bruke små likørglass som jeg gjorde. Dersom du skyller likørglasset raskt under varmt vann, løsner isen fra glasset. Det er også supert å servere saftisen i likørglasset etter at du har løsnet isen.

Ingredienser:

  • 225 gram rabarbra
  • 250 gram jordbær
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl.vann
  • 1 dl.sukker
  • Ispinner

Fremgangsmåte:

  • Ha skivede jordbær og skivet rabarbra i en kjele og hell på vannet. La dette koke opp og la blandingen koke i 5 minutter. Ikke rør i kjelen, da blir blandingen grumsete.
  • Sil av væsken og hell den tilbake i kjelen. Ha i sukkeret og vaniljestangen (frøene + den tomme stangen) og la det koke til alt sukker er oppløst. Fjern vaniljestangen og la blandingen avkjøles. Hell blandingen over i små glass eller isformer og sett i fryseren. Når blandingen er fryst tilstrekkelig for å «holde» ispinnen, stikker du oppi ispinnene, og fryser saftisen videre til den er totalt frosset.

Oppskriften kommer opprinnelig fra Lantliv mat & vin, men er noe endret.

Nyt de siste smakene av norsk sommer (eller svensk som vi gjør)!

Saftis
Rabarbra og jordbær kler hverandre isende godt!