Perfekte praliner

Påskens praliner er klare! Årets porsjon er laget av Valrhona sjokolade med 64 % kakaoinnhold. Jeg er så heldig at jeg bor like i nærheten av Norges deiligste konditori; Sverre Sætre konditori på Briskeby. Foruten å by på enormt mye inspirasjon for slikkmunner, selger konditoriet også sjokolade i “pellets” og det fungerer veldig bra til sjokoladetemperering.

Jeg forsøkte meg også på påskeegg hvor jeg testet ut airbrush. Airbrush brukes til å dekorere sjokolade eller desserter. Påskeggene funket ikke. Jeg slurvet da jeg tempererte sjokoladen og det førte til at den ikke kom ut av formen. Et nytt forsøk ble gjort dagen etter og verdens deiligste, perfekte praliner falt ut av formen (sjekk filmen under). Det er to ulike fyll i disse pralinene. Èn av dem er fylt med deilig lakrisganache – sjokolade og lakris er himmelsk sammen! Den andre pralinen er fylt med en ganache av pasjonsfrukt og kokosmelk.

Dersom du har lyst til å lage egne praliner er et godt tips å starte med et enkelt fyll. Fyll bestående av gananche er alltid det enkleste. En ganache kan du gi en hvilken som helst smak – for eksempel lakris, solbær, bringebær etc. Her får du oppskriften på lakrisganache. Jeg bruker Johan Bulow lakrissirup.

Oppskrift lakrisganache:

  • 100 gram melkesjokolade
  • Cirka 0,5 dl-1 dl. fløte
  • 3 ss. lakrissirup

Fremgangsmåte:

  • Kok forsiktig fløten opp i en kjele. Ta kjelen av platen og rør til all sjokoladen er smeltet. Tilsett lakrissirup.
  • La ganachen står i 30 minutter i kjøleskap før den sprøytes ut i pralinskallene.

God, søt påske!

Sjokoladetemperering2
Jeg bruker en marmorplate når jeg tempererer sjokoladen. Marmorplaten fikk jeg en kjøkkenbutikk til å skjære ut for meg.

Sjokoladetemperering Sjokoladetemperering3 Sjokoladetemperering4 Pralinfyll Sjokoladepraliner