Påskesmøring

Med disse er det lett å lokke kjæresten eller barna med på påskeskituren! Eller skiturene dersom du lager en dobbel porsjon. Kombinasjonen appelsin og melkesjokolade er en suksess på skitur – denne hjemmelagde formen for kvikklunsj kombinerer de to påskefavorittene og kommer til å gå fort unna. 

“Kvikklunsjen” er aller best dagen etter du har laget dem og når de spises rett fra kjøleskapet. Det beste er at de er enkle å lage. De skal dyppes i sjokolade. Jeg har valgt å temperere sjokoladen  – da slipper du at du at sjokoladen “smelter” på fingrene, men dersom du har dårlig tid, går det fint også ikke å temperere sjokoladen siden du kan holde i den delen av kjeksen som ikke er dyppet.

Ingredienser:

 • 1 appelsin
 • 400 gram hvetemel
 • 1/2 ss bakepulver
 • 200 gr.brunt sukker
 • 200 gr.saltet smør, romtemperert
 • 2 stk. egg
 • 4 ss.brunt sukker til dekor
 • Cirka 200 gr.melkesjokolade til dypping

Fremgangsmåte:

 • Vask appelsinen godt. Rasp skallet fra appelsinen på et rivjern (kun det gule av appelsinskallet).
 • Smuldre mel, bakepulver, smør og sukker i en bolle – for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
 • Tilsett egget og saften fra appelsinen og kna det inn i deigen. La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap. Deretter kjevler du ut deigen, strør appelsinskall og brunt sukker over, og forsøker å kjevle dette ned i deigen. Skjær fine, lange kjeksbiter på cirka 3 x 10 cm.
 • Legg kjeksene på en plate med bakepapir og stek dem på 160 grader i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl.
 • Smelt sjokoladen, og dypp kjeksene i dem. Dersom du ønsker å temperere sjokolade, finner du fremgangsmåte her. Husk at mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade alle skal tempereres til ulike grader. Melkesjokolade skal tempereres ved 45- 50 grader, 27-28 grader for så å tempereres til en arbeidstemperatur på 29-30 grader. Legg kjeksene på bakepapir til sjokoladen stivner, og legg dem deretter i en tett boks i kjøleskapet.

Oppskriften kommer fra Sverre Sætre.

Lykke til!

kvikklunsj
Jeg synes kjekssjokoladen smaker aller best når den er litt godt stekt, og jeg endte opp på en steketid på cirka 20 minutter, men det vil variere fra stekeovn til stekeovn.
kjekssjokolade
Appelsinskall, brunt sukker og melkesjokolade – mmmm!
kjekssjokolade4
Det kan være lurt å smelte litt mer enn 200 gram melkesjokolade – det kommer an på hvor mye sjokolade du ønsker på kjeksen. Jeg elsker sjokolade, og det ble litt knapt med 200 gram.
hjemmelaget_kvikklunsj
La kjeksene stivne i romtemperatur eller evt. direkte i kjøleskap.