Påskesmøring

Med disse er det lett å lokke kjæresten eller barna med på påskeskituren! Eller skiturene dersom du lager en dobbel porsjon. Kombinasjonen appelsin og melkesjokolade er en suksess på skitur – denne hjemmelagde formen for kvikklunsj kombinerer de to påskefavorittene og kommer til å gå fort unna.

“Kvikklunsjen” er aller best dagen etter du har laget dem og når de spises rett fra kjøleskapet. Det beste er at de er enkle å lage. De skal dyppes i sjokolade. Jeg har valgt å temperere sjokoladen  – da slipper du at du at sjokoladen “smelter” på fingrene, men dersom du har dårlig tid, går det fint også ikke å temperere sjokoladen siden du kan holde i den delen av kjeksen som ikke er dyppet.

Ingredienser:

 • 1 appelsin
 • 400 gram hvetemel
 • 1/2 ss bakepulver
 • 200 gr.brunt sukker
 • 200 gr.saltet smør, romtemperert
 • 2 stk. egg
 • 4 ss.brunt sukker til dekor
 • Cirka 200 gr.melkesjokolade til dypping

Fremgangsmåte:

 • Vask appelsinen godt. Rasp skallet fra appelsinen på et rivjern (kun det gule av appelsinskallet).
 • Smuldre mel, bakepulver, smør og sukker i en bolle – for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
 • Tilsett egget og saften fra appelsinen og kna det inn i deigen. La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap. Deretter kjevler du ut deigen, strør appelsinskall og brunt sukker over, og forsøker å kjevle dette ned i deigen. Skjær fine, lange kjeksbiter på cirka 3 x 10 cm.
 • Legg kjeksene på en plate med bakepapir og stek dem på 160 grader i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl.
 • Smelt sjokoladen, og dypp kjeksene i dem. Dersom du ønsker å temperere sjokolade, finner du fremgangsmåte her. Husk at mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade alle skal tempereres til ulike grader. Melkesjokolade skal tempereres ved 45- 50 grader, 27-28 grader for så å tempereres til en arbeidstemperatur på 29-30 grader. Legg kjeksene på bakepapir til sjokoladen stivner, og legg dem deretter i en tett boks i kjøleskapet.

Oppskriften kommer fra Sverre Sætre.

Lykke til!