Fruktfat

Vi har i alle tider brukt frukt på pizzaen – tomaten er botanisk sett en frukt selv om den er definert som en grønnsak. I USA var det en stor sak i Høyesterett på slutten av 1800-tallet om hvorvidt tomaten skulle defineres som en tomat – noe tomatdyrkerne selv ønsket fordi de ville da sluppet å betale skatt av omsetningen. Hvorfor ikke teste med en pære på pizzaen? Pæren gir en deilig sødme til blåmuggosten og toppet med skinke og valnøtter, blir det ikke så mye bedre enn dette. Når det gjelder skinken, synes jeg det er best akkurat til denne pizzaen å bruke en vanlig, lys skinke i stedet for serranoskinke.

Til pizzabunnen bruker jeg som alltid Morten Schakendas oppskrift.

Ingredienser:

Hvit saus:

  • 3 dl rømme
  • 3-4 hvitløksfedd
  • Fersk oregano

Pizzatopping:

  • Mozzarella
  • Blåmuggost
  • Parmesan
  • Skinke
  • Pære skåret i tynne skiver
  • Valnøtter

Fremgangsmåte:
Hakk hvitløksfedd, finhakk oregano og bland sammen med rømmen. La sausen stå i kjøleskapet 30 minutter, gjerne lengre.
Fordel alle ingrediensene på pizzaen – ha på pæren på helt til slutt.

Buon appetito!

hvit_pizzasaus
Jeg er blitt minst like glad i pizza med hvit saus som rød saus.