Grønn hunger

Første del av et nytt år har jeg alltid den samme intense hungeren – hungeren etter å spise grønt etter å ha spist mengder med deilig, men fet julemat. Å lage et vegetarmåltid er enklere enn mange tror. Denne suppen er ferdig på 20 minutter. I tillegg til å være vegetarisk, er den også svært budsjettvennlig. Linser og gulrøtter er hovedingredienser. Linser er supersunt og gulrøtter er også veldig sunt selv om vi har en tendens glemme de klassiske grønnsakene våre til fordel for nye som dukker opp.  Linser er proteinrikt og har et høyt jerninnhold. De blir riktignok ekstremt kjedelig på smak hvis du ikke bruker godt med krydder. Denne suppen inneholder løk og hvitløk som gir linsene en god smak.

Et godt tips er å lage en stor porsjon og fryse ned halvparten. Da har du et sunt og ordentlig måltid på under 10 minutter en dag du ikke orker å kokkelere på kjøkkenet.

Ingredienser:

  • 1 gul løk, fint skåret i skiver
  • 2 ts. olivenolje
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter, vasket og skåret i skriver
  • 85 gr. røde linser
  • 1 god hånd fersk bladpersille
  • Grønnsakskraft

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann i en kjele mens du skjærer gulrøttene i skiver. Varm olje en en kjele, tilsett løken og stek den i noen minutter mens du kutter hvitløken. Tilsett gulrøttene i kjelen og stek dem raskt.
  2. Hell over 1 liter kokende vann fra kjelen, tilsett linsene og kraften, tildekk kjelen med et lokk og kok i cirka 15 minutter til linsene er møre. Ta kjelen av pannen og ha i den ferske bladpersillen. Ha suppen over i boller og anrett med ekstra persille dersom du ønsker det.
grønnsakssuppe
Gulrotens betakaroten er en god grunn til å spise gulrøtter: betakaroten omdannes til A-vitamin i kroppen, og A-vitamin er viktig for synet og huden.