Siste rest

Hos oss blir hver eneste rest brukt. Brød som ikke er ferskt nok, skjæres opp til terninger og forvandles til velsmakende sprø hvitløkskrutonger i frisk Cæsar salat. Julens for store mengde plommegløgg ble til en fantastisk dessertsuppe med en klatt creme fraiche. Mislykkede sjokoladepraliner blir til den mørkeste og mest lidenskapelige deilige sjokoladedrikken som snur humøret mitt fra rasende frustrasjon etter å ha brukt 3 timer på å lage pralinene uten å få dem ut av formen; – til søt lykke.

Av og til bommer man for eksempel på mengden pizzadeig man trenger. Hvorfor ikke lage en focaccia i stedet for å kaste resten av deigen? Det smaker akkurat som focaccia skal gjøre og det er så enkelt: Kjevle deigresten ganske flat, stikk hull i den med enden av en gaffel, drypp over god olivenolje, stikk ned deilige ferske krydderurter og strø over med Maldon-salt.

God fornøyelse – uten mye styr!