Fett nytt år

Jeg liker ikke nyttårsforsetter. Jeg tror at balanse er det sunneste av alt – en balanse av all mat så lenge det er hjemmelaget. Jeg har derfor ingen forsetter – spesielt ikke om å kutte ned på smør. Jeg elsker smør. Aller helst på nystekt brød med sprø skorpe fra bakerovn. Hvorfor ikke gjøre som på restaurant neste du gang du har gjester og servere nystekt brød med smakssatt smør? Det er enkelt å lage smør selv, men det fins også heldigvis mange gode produsenter av smør. Smaksett ditt eget helt hjemmelagede smør eller bruk et godt økologisk smør som utgangspunkt og tilsett de smakene du ønsker.

Noen gode varianter er:

  • Brunet smør
    • Brun smør lett i en kjele. Tilsett noen skjeer rømme. Visp sammen i en hurtigmikser til smøret får en kremaktig konsistens.
  • Ansjossmør
    • Kjør ansjosfileéter i en hurtgmikser sammen med den mengdem smør du ønsker. Visp til smøret har fått en kremaktig konsistens.
  • Urtesmør (i dette tilfelle estragon)
    • Ha urtene du ønsker i en hurtigmikser sammen med smøret. KJør sammen til fin, kremkonsistens.

Sprøyt ut de ulike smørene på et underlag ved hjelp av en sprøytepose. Sett kaldt slik at du kan flytte smøret over til det fatet du ønsker å servere smøret på uten å ødelagge fasongen. Smøret bør stå en stund i romtemperatur før servering.

Lykke til!