Spor i himmelen

We’re walking in the air, we’re floating in the moonlit sky. The pepole far below are sleeping as we fly.

“The Snowman” satte spor i mitt barnesinn og det gjør den sannelig fortsatt – til tross for sin enkle dramaturgi.

Er det én film du bør se i julen, er det denne. Først utgitt som en bildebok uten tekst i 1978 av den britiske forfatteren Raymond Briggs. I 1982 ble den lansert som tegnefilm. Det er akkurat DEN versjonen du bør se. Gammeldagse tegninger av vinterlandskap som presist illustrerer
enhver barnefantasi. På en så virkelighetsnær måte at jeg selv som voksen fortsatt gråter av slutten.

 

Da jeg fant disse julekortene i London i august, gledet jeg meg allerede til gjensyn med "The Snowman".
Da jeg fant disse julekortene i London i august, gledet jeg meg allerede til gjensyn med “The Snowman”.

image