Sol i hjertet

Mørkt og hvitt, søtt og surt. Sommersol i vintertid. Jeg har kommet opp med en ny pralin full av kontraster.

Syrlige solbær i hvit sjokolade er den perfekte smakskombinasjonen og gir så mye smak at du kanskje klarer deg med én fremfor to til kaffen. For å lage praliner som dette, må du ha en form og sjokoladen må temperes. Hvordan ser du her. Ganache – som er en blanding av fløte og sjokolade er det enkleste fyllet du kan lage i praliner. Ganachen kan bestå av hvilken som helst sjokolade, og du kan smaksette ganachen med hva du vil – bær, cognac, kaffe etc. Er det første gang du forsøker deg på å lage praliner, er det et godt tips å begynne med et ganachefyll.

Solbærganache

  • 100 gr.hvit sjokolade (hakket)
  • 0,5 dl.fløte
  • Cirka 100 gr.solbær (frosne)
  • Cirka 1 dl.sukker

Fremgangsmåte: 

  • Kok solbærene og sukkeret forsiktig opp til sukkeret har løst seg opp ordentlig (cirka 5 minutter). Sil blandingen slik at du har en fin solbærsirup.
  • Ha fløten i en kjele og la koke opp (kun koke opp – ikke la den koke).
  • Ta kjelen av platen og tilsett den hakkede hvite sjokoladen, rør til blandingen er jevn. Tilsett solbærsirupen og rør godt. Avkjøl ganachen i kjøleskap i opptil én time. Ta den ut cirka 20 minutter før du skal bruke den slik at den er romtemperert.
  • Ha gananchen i en sprøytepose og sprøyt en passe mengde solbærganache i sjokoladeskallene. Fyll på bunnene av pralinene med temperert sjokolade og la dem stå til avkjøling.

Disse er supre som julegaver!