Èn om dagen

Jeg er ofte på jakt etter en liten søtsak til espressoen, og biscotti er et perfekt valg. Biscotti er både enkle å lage og holdbare i lengre tid. Disse biscottiene er fylt med appelsinskall og sjokoladebiter. Synes du biscotti blir litt kjedelig og tørt, kan du for eksempel servere en varm mokka-sjokoladesaus med smeltede marshmallows ved siden av.  Marshmallowsen gjør at sausen ikke blir for tynn, og sørger for at sausen får en farlig god smak og konsistens. Jeg synes det er best å dyppe tradisjonelle mandelbiscotti i mokka-sjokoladesausen – oppskrift på mandelbiscotti finner du her.  Sjokoladebiscottiene er basert på nesten samme oppskrift, men jeg har gjort noen få justeringer.

Ingredienser sjokoladebiscotti med appelsin:

 • 50 gram mandel
 • 3 egg
 • 150 gram sukker
 • 1/2 ss. vaniljesukker
 • 50 gram mørk sjokolade (smeltet)
 • 50 gram hakket sjokolade (chocolate chips eller bare hakket)
 • Finrevet appelsinskall av 1 appelsin
 • 1 ts. bakepulver
 • 270 gram hvetemel

Ingredienser varm mokka-sjokoladesaus:

 • 150 gram mørk sjokolade
 • 1,5 dl fløte
 • Cirka 3 ss. espresso eller annen sterk kaffe
 • En god håndfull marshmallows
 • 3-4 ss.honning

Fremgangsmåte biscotti:

 • Del mandlene – forsøk helst å dele de på langs slik du få pene snittflater. Rist mandlene forsiktig i en stekepanne. Bland sukker, vaniljesukker, mel, sitronskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte mandlene. Deigen skal bli ganske fast.
 • Rull deigen til 3 like lange pølser. Form emnene slik at de blir cirka 2 cm høye og cirka 6 cm brede. Trykk de litt ned på stekeplaten.
 • Stek biscottipølsene ved cirka175 grader i 25 minutter. Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. ½ cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet med snittflaten opp og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl på rist.

Fremgangsmåte varm mokka-sjokoladesaus:

 • Ha alle ingredienser i en kjele og la smelte på lav varme. Server sausen varm til biscottiene.

Oppskriften på sjokoladesausen kommer fra Paul Hollywood.

 

Nyt!

biscotti