Superfisk / Fish for healthy survival

English

Jeg har fått en ny “craving”. Tørrfisk. Dette er virkelig supermat. Stappfull av proteiner. En liten mengde gjør deg mett. Det har trolig noe å gjøre med konsistensen – du må jobbe med den og tygge mye når man spiser tørrfisk. Hvis du ikke er fan allerede, kommer det til å ta tid før du liker dette. Jeg måtte spise tørrfisk både fire og fem ganger før jeg begynte å like det. Det hjalp å spise det som snacks sammen med en øl. Nå spiser jeg det som mellommåltid og etter trening.

Tørket mat er en av de eldste konserveringsmetodene vi har, og tørrfisk er holdbar i et uendelig antall år. Dessuten er proteininnholdet sammenliknet med proteinbar mye høyere. I en pakke med 100 gram tørrfisk, er hele 80 gram protein. Kanskje noe å tenke på neste gang du griper en proteinbar i butikken – i stedet for å spise et norsk produkt med lang tradisjon som vi bør være stolte av, og bør støtte og bevare?

I grafikken under, ser du fett, karbohydrater og proteinmengden i 100 gram tørrfisk kontra 100 gram proteinbar.

Tørrfisk og proteinbar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English

Fish for healthy survival

When you as a tourist come to Norway, a lot of tastes awaits you. Some of them will scare you. Such as the brown cheese. Or my latest craving -the dried, salted cod. It`s a very strange thing. A dried fish. Cod that has been preserved by drying after salting. It smells horrible when you open the package. I had to try it five times before I enjoyed it. But this is really superfood. It`s loaded with proteins. Per 100 gram cod you will have 80 gram protein.

The tradition with dried food is the world’s oldest known preservation method, and dried fish has a storage life of several years. In other words – this is a fish for survival.