Torsk marinert i øl

Svart hav

Torsk svømmer utmerket også i Porter. Den lange marineringstiden gjør at torsken flaker seg perfekt når du skal servere den – dersom du ikke steker den for lenge. Jeg serverte retten som en forrett med små fileter av torsk. Den bør serveres med en IPA. Og med en minigulrot som garnityr – aller helst kortreist fra egen hage som denne. Det er ikke så vanskelig: sett gulrøtter og plukk dem opp fra jorden før de er “ferdig” – perfekt for en utålmodig sjel! Gulrotdyrking kan du til og med gjøre fra balkongen din.

Ingredienser:

 • 600 gram torskefilet
 • 1,6 dl Porter
 • 1/2 dl soyasaus
 • 1/2 dl.honning
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 tommelstor bit fingefær, finhakket
 • 1/4 ts. chilipulver
 • 1/2 ts. pepper

Fremgangsmåte:

 • Bland Porter, soyasaus, honning, finhakket hvitløk og ingefær, chilipulver og pepper i en bolle. Vend torskefileten i blandingen og dekk til. Mariner torsken i minimum 1 time, men gjerne opptil 12 timer i kjøleskapet.
 • Hell marinaden over i en kjele og kok den til sirupkonsitens.
 • Stek torsken i litt olje mens du jevnlig pensler med sirupen.
 • Server med grønnkål og eventuelt syltet ingefær.

 

Oppskriften kommer fra Mat fra Norge.