Matprat

Maten du ikke spiser opp er super mat for blomstene!

Jeg har skrevet om bokashi tidligere – bokashi er en innendørs kjøkkenkompost. Putt matavfallet ditt i en tett boks, strø over pulver og vips – du har super jordforbedringsmateriale på få uker. Bokashi har vært vanskelig å få tak i Norge, men den gode nyheten er at nå har Bokashi Norge etablert seg. Produktene (bøtte og strø) får du kjøpt i nettbutikken deres. På nettsiden finner du også alt du trenger å vite om Bokashi.

Liljene i torphagen i år tatt fullstendig av; både i antall og i størrelse. Mye av fortjenesten for den enorme vekstkraften er en kombinasjon av nettopp bokashi og egen kompost. Vi har allerede startet oppsparingen av bokashi for neste års grønnsaker og blomster. Graver du materialet ned i jorden før vinteren kommer (la bokashien stå innendørs i et par uket først), har jorden har breddfulle spisskamre til vårens dyrking av grønnsaker og blomster.