Svelgets kvaler

Valgkamp er søt, men disse er søtere. Før den sure svie kommer i kommune-Norge har jeg laget valgpraliner til valgvaken. Mon tro om jeg treffer kjernevelgerne med disse pralinene?

Arbeiderpartiet: Melkesjokolade med en søt bringebærgelé. Èn av folkets klare favoritter. Du finner noe liknende i Nidar-posen. Har liksom alltid vært der. God og trygg.

Fremskrittspartiet: Hvit sjokolade fylt med Baileystrøffel. Say no more. Avgiftsfri sjokolade.

Høyre: Mørk sjokolade med armagnac-trøffel. En godbit for Fabian etter tennisen.

Kristelig folkeparti: Mørk sjokolade med after eight. Som et trygt bestemorsfang.

Miljøpartiet De Grønne: Hvit sjokolade fylt med organisk, tropisk grønn te og en dæsj appelsinolje. Selvsagt ikke fra Jaffa-appelsiner. En artig outsider.

Senterpartiet: Hvit pralin fyllt med salt fløtekaramell. Vern om dine favorittbiter.

Sosialitisk venstreparti: Mørk fairtrade sjokolade fylt med organisk, rooibos chai te. Smaker ikke godt, men kan føles godt.

Venstre: Mørk sjokolade fylt med lakristrøffel. Partiet som er som en “box of chocolate – you never know what you`re gonna get”. Dette blir spennende, Trine!

 

 

 

 

 

2 Comments

    1. Camilla

      Det er såkalte “overføringsark” eller chocolate transfer sheets på engelsk – rett og slett kakaosmør med mønster ☺ Jeg har brukt en magnetisk polykarbonform, disse selges i flere nettbutikker. Det som er genialt med dem er at du kan fjerne bunnen i dem når sjokoladen i formen har stivnet. Når du da har lagt et mønsterark oppå bunnen og helt sjokolade over, vil mønsteret sitte på sjokoladen. Det er ikke så mange butikker med godt utvalg av overføringsark i Norge, jeg har kjøpt noen i denne svenske nettbutikken http://www.marron.se/overforingsark.php og via amerikanske sider. Ulempen er at frakten fra USA blir himla dyr til tross for så lite som arkene veier. Denne vidoen gir forresten en god forklaring på bruk av mønsterark i former https://youtu.be/ckXpEux17co

Leave a Reply