Duft av sommer / Summer scent

Vil du ta vare på den deilige og sommerlige lavendellukten gjennom den mørke vinteren, kan du for eksempel lage en lavendelbukett.

Når den begynner å miste lukten sin, kan du klemme litt på toppen av blomstene eller fornye lukten med noen dråper lavendelolje. Legg buketten i sengetøyet eller undertøyskuffen så kan du drømme om sommeren hele vinteren gjennom. Husk at lavendel er søvndyssende. Det kan hende du heller vil putte buketten i sengetøyskuffen.

Slik gjør du:

lavendel
Plukk en bukett med 17 eller 19 stengler. Plukk av alle bladene og bind buketten sammen med hyssing / Take a bunch of 17 or 19 fresh lavender stems. tie them together with a ribbon just below the flowers.
lavendelbukett
Bøy forsiktig alle stenglene over selve blomstene / Gently bend the stems over the flowers.
lavendelbukett3
Ta et sløyfebånd og flett båndet mellom stenglene. Du kan flette over en eller flere stengler, men flett over og under de samme hver gang – det blir penest / Weave the ribbon around the stems so that the flowers inside are all covered. Continue wrapping the ribbon around the stems until it reaches the base of the flowers buds. Tighten with a knot and continue to wrap the ribbon around the stems tightly.
lavendelbukett4
Avslutt med å lime sløyfebåndet eller ved å knyte en sløyfe / Fasten the ribbon.

 
Summer scent

Want to keep the wonderful smell of the summer`s lavender throgh a long and cold Winter? Make a lavender wand. They are easy to make and a great gift for friens. When they start to lose their fragrance, give them a gentle squeeze on the top for the flowers buds to release their fragrance or renew them with a few drops of lavender oil.

For instructions, please see the photos above.