Ruby lips

English

Ukens fredagscocktail ble skapt… Fredag. Inspirert av svenske skoger og torphager. Rabarbraen har for lengst fått sin velfortjente renessanse de siste to-tre årene og har i seg selv en smak som ingenting annet. For noen år siden skapte Ylva Binder verdenssuksessen «Rhuby» som er en rabarbralikør. Men hva med bjørkebrennevinen «SAV»? Björksavsprodukter i Åre og Petter Mosten står bak denne. Kombinasjonen av Rhuby og SAV sitter som et skudd. Den smaker forfriskende annerledes.

Ingredienser:

  • 4 cl. Rhuby
  • 4.cl rabarbradrikk (oppskrift)
  • ½ lime
  • 8 cl. Sav
  • 1 eggehvite

 Fremgangsmåte: Shake med is og serveres med en liten rabarbrastilk.

 

Rabarbra2 Sav_Rhuby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English

Ruby lips

This week’s Friday cocktail was created… Friday. Inspired by the Swedish forests and cottage gardens. Rhubarb has gotten a well-deserved renaissance over the last two to three years. A few years ago Ylva Binder created the world success “Rhuby” which is a great Rhubarb liqueur. But what about distilled spirit of SAV from birches in Jämtland, Sweden? The producers of SAV is Björksavsprodukter in Åre and Petter Mosten. The combination of Rhuby and Sav tastes refreshingly different when brought together by delicious homemade Rhubarb lemonade.

Ingredients:

  • 4 cl. Rhuby
  • 4.cl rabarbra lemonade (receipe)
  • Juice from ½ of a lime
  • 8 cl. SAV
  • 1 egg whvite

Shake all ingredients together with ice in a shaker. Serve with a Rhubarb stalk.