Sweet tooth Express

English
I sommerferien fortjener jeg dessert hver dag så lenge den er hjemmelagd. Det går faktisk så langt at jeg får dårlig samvittighet dersom jeg ikke har laget en dessert siden dagene og kveldene om sommeren er uendelig deilig lange. Dessuten elsker jeg frihetsfølelsen ved å lage en dessert akkurat når på døgnet jeg ønsker. Redningen for gårsdagens søthunger klokken 23:00? Den svenske kaken “Kladdkaka” – ferdig på 26 minutter.

Jeg får av og til kommentarer fra mannen min på at jeg overfyller kjøkkenskapene. Jeg innrømmer at jeg gjør det. Jeg elsker å bake og jeg liker å ha alle ingrediensene tilgjengelig. Det fine med “kladdkakan” i denne oppskriften er at du ikke trenger mange ingredienser. Oppskriften bruker kakaopulver, og du trenger derfor ikke å ha sjokolade i skapet (som jeg alltid har)… Pass på at du ikke steker kaken for lenge. Den skal være “våt” inni, og skal nesten ha konsistensen til en sjokoladefondant. Kaken er veldig enkel å lage. Hvis du har igjen rester, er det beste at dagen derpå smaker kaken som en vanvittig deilig sjokoladefudge. Vel verdt å teste!

Ingredienser (cirka 8-10 biter):

 • 75 gr.smør
 • 2 dl. sukker
 • 2 egg
 • 1/2 dl.kakao
 • 1 ts.vaniljesukker
 • 1 knivsodd salt
 • 2 dl.hvetemel

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen på 150 grader. Smør og strø en kakeform eller legg bakepapir i hele formen.
 2. Smelt smøret. Rør sammen sukker, egg, kakao, vaniljesukker og salt. Tilsett smør og tilslutt mel. Ikke pisk for mye, denne kaken skal ikke bli luftig.
 3. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 15-18 minutter. Du må følge med på steketiden, kaken skal ikke bli gjennomstekt, og steketiden vil variere ettersom hvor stor form du bruker. Bruker du en kakeform på 22 cm. i diameter, får du en lav, flat kake. Jeg brukte en mindre form som gjorde at kaken ble litt høyere. Husk også at kaken steker videre i det du tar den ut av formen, så ta den ut når den er tung og litt flytende.

Nyt!

This cake is the easiest cake I`ve ever made. But for lazy summer evenings, that is just Perfect!
This cake is the easiest cake I`ve ever made. For lazy summer evenings, that is just perfect!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English
Sweet tooth Express

 I feel a huge freedom in making dessert and especially eating it late at night. So the rescue for having a terrible sweet tooth last night at 11 pm? The Swedish cake “Kladdkaka” – done in 26 minutes.

I sometimes get complaints from the man in my life for overfilling the kitchen lockers with baking ingredients. I love to bake and I love to have every little ingredients available. Soft silver cake decorations… Hard silver cake decorations… Gold gelatin leaves. And silver leaves… The good thing about this Swedish cake, is that you don`t need much ingredients. In this receipt you use  Cocoa powder, so you don`t need chocolate. The cake tastes almost like a chocolate fondant, but it`s much easier to make. The best thing: if you have leftovers, the cake tastes like a lovely chocolate fudge cake the day after. I love it!

 

Ingredients:

 • 75 gr. butter
 • 2 dl. sugar
 • 2 eggs
 • 1/2 dl. cocoa powder
 • 1 ts.vanilla sugar
 • 1 pinch of salt
 • 2 dl. all-purpose flour

Directions:

 • Preheat oven to 150 degrees C. Grease and flour a 9 inch round cake pan.
 • Melt the butter. In a bowl combine sugar, cocoa, Vanilla sugar, eggs and salt. Add butter and then the flour.
 • Pour into prepared pans.
 • Bake at 150 degrees C for 15-20 minutes. Be sure that you all the time check the cake – it is supposed to be “runny” – almost like a chocholate fondant.

Enjoy!