Änglamark /Payback time

English

Over 25 pioner. Honningroser. Magnolia. Iris. Kattemynte. Lavendel. 12 ulike roser. Rosebusker. Alunrot. Løytnantshjerter. Valmuer. 30 store liljer. Skogskjegg. Slyngkaprifol. Blåregn. Asalea. Dagliljer. 150 tulipaner. 500 narcisser. Høstflox- og vårflox. Klematis. Humle-planter. 2 skjærsmin. 12 rhodondendron. Krypklokker. Akeleier. 20 hortensia.

Trepioner. Søtmispler. Riddersporer. Revebjeller. Syrinbusker. Sitrontre. Nyperoser. Lupiner som angriper tomten fra alle kanter selv om vi ikke planter dem. Prydeple. 4 pæretrær. 4 epletrær. 1 morelltre. 1 kirsebærtre. 2 plommetrær; gul og blå. 1 hyllebærbusk. En gammel rabarbra som gir en fantastisk avling tidlig på forsommeren. Vindruer. Oliventre. Solbærbusker. Ripsbusker. Tinnved. Asparges. Poteter og grønnsaker selvfølgelig.

Det har tatt tid å få torphagen frodig. To grunnleggende tips: god jord og kunnskap om hva plantene trenger. Akkurat som om kroppen din trenger energi for å fungere optimalt så trenger både sommerblomster, stauder, bærbusker, rabarbra, grønnsaker og frukttrær god næring for å vokse og være rustet mot sykdom. Vi har vår egen kompost som vi bruker som jordforbedringsmateriale. I tillegg har vi brukt bokashi. Hvis du i tillegg vet hva de enkelte plantene trenger av vann og solforhold slik at de plasseres på riktig sted, har du kommet riktig langt!

Nå gjenstår det (nesten) bare å sette seg på en stol og nyte det torphagen gir. Litt luking her og der, litt gjødsling, og vi kan høste gode mengder bær, frukt og grønnsaker.

Roser

Ridderspore

Roser_hus

Rosebusk_roede

Revebjelle

Pioner_i_kant

Pioner_bed

Pion_regn

Pion_bowl_of_beauty

Pioner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English

Payback time

Over 25 peonies. Magnolia. Catnip. Iris. Wisteria. Lillies. 20 hydrangea. 150 tulips. 500 Narcissus. Poppy flower. Bleeding hearts. 12 Rhododendrons. 4 pear trees. 4 apple trees. 2 plum trees. Cherry tree. Elderberries. Wine grapes. Olive tree. Lemon tree. Hops. Potatoes and vegetables. Blackcurrant. Red currant. Rhubarb.

The cottage garden is finally beginning to look like a lovely, green oasis. Two basic gardening tips: good, nutritious soil and knowledge about what the plants need. We have our own compost and we use it frequently – on almost every plant, tree or vegetable. The rhubarb also loves compost.

After all the caring and hours we spend in the garden, we can`t wait to see the payback. We`re enjoying tasty, beautiful and organically grown produce this season.