Trylledrikk

… kalles denne drikken av gode venner.

Det er en dessertsuppe om du ønsker det. Den smaker som en skandinavisk sommerkveld med et streif av tropisk bris selv om rabarbra hverken har noe skandinavisk eller tropisk over seg. Den er uvirkelig god til tross for det enkle innholdet. Rabarbra, vann, sukker og vaniljestang. Hvis du heller litt av den i et cocktailglass og topper med musserende vin eller champagne, har du tidenes beste (jeg lover) rabarbrabellini. Serverer du den som en suppe med en liten klatt rømme og et mynteblad, har du en skikkelig god dessertsuppe.

Skynd deg; rabarbraen er på sitt siste nå.

Slik gjør du:

Bland like deler rabarbra, vann og sukker i en kjele. Til 1 kilo rabarbra, bruker du altså 1 liter vann og 1 kilo sukker. Kok opp det hele med en vaniljestang. Kok til rabarbraen er mør – det tar knapt 10 minutter. Sil væsken ved å plassere et dørslag i en bolle. Det du skal beholde, er den rosa, deilige saften som renner ut av silen. Avkjøl væsken før du enten nyter den som en bellini eller dessertsuppe.

Nyt!

DSC_6981 DSC_6980