Helgesnacks

Helgens snacks smaker mye bedre dersom du lager dippen selv. Kjøper du ferdig guacemole i butikken, kan du faktisk risikere å få erter (!) med på kjøpet siden i alle fall én av de ferdige guacemole-dippene bruker erter som fyllmasse. Dersom du heller ønsker ordentlig avokado som er hovedingrediensen i guacemole, kan du følge denne oppskriften. Cheddarsaus er også nydelig til. Det kan  være vanskelig å få sausen helt glatt. Sodium citrat er hemmeligheten. Det er ikke så farlig som det høres ut. Sodium citrat er form for salt som emulgerer med vannet. Det betyr at du får verdens deiligste kremete cheddarsaus uten klumper. Du får kjøpt Sodium Citrat i ulike nettbutikker, blant annet hos Modernist Pantry.

Guacemole

 • 2 avokado
 • 2-3 hvitløksfedd
 • Noen dråper lime
 • 2 ss. rømme
 • Chili; enten fersk eller krydder. Jeg bruker begge deler

Mos avokadoene med en potetmoser. Bland alle ingrediensene sammen. Ta vare på stenene i avokadoene og legg dem sammen med den ferdige guacemolen i en bolle – da forhindrer du at guacoemolen blir brun og udelikat.

Cheddarsaus

 • 3 dl revet cheddar
 • 1dl melk
 • 2 ts. sodiumcitrat
 • 2 ts. hakket frisk/1 ts. tørket knust chiliKok opp. Server.

   

  sodiumcitrat
  Kjekt å ha ingredienser i kjøkkenskapet som kan tryll – Sodium citrat er en av dem.

  cheddar