skremmefugl ernst

Skremmefugl / Scarebird

English

På torpet har fugleskremslet Gøran og en skremmefugl gjort sitt for å hindre fuglene i å stikke av med jordbærene våre.

Etter et uhell med en ugressbrenner i fjor sommer, sto Gøran i full fyr og måtte bøte med livet i kampen mot flammene. Skremmefuglen var alene igjen. Fuglen blir nokså sliten av å passe på helt på egen hånd og fikk derfor en real oppussing denne våren. Fuglen er laget etter inspirasjon av Ernst Kirchsteigers skremmefugl.

Du lager den lett selv. Du trenger:

 • Bjelke eller planke
 • Runde pinner
 • Drill
 • Sort maling, pensel
 • Stoffrester
 • Armeringsjern (til å plassere fuglen på)

Slik gjør du:

 • Spikk til en fuglekropp med hode.
 • Bor fire hull i kroppen; to på hver side, ett bak til fuglestjerten og et hull under fuglen slik at du kan plassere fuglen på armeringsjernet. Hullene til vingene og stjerten må borres litt på skrå ovenfra og ned slik at vingene og stjerten får riktig vinkel oppover.
 • Stikk inn runde pinner i hullene på siden av kroppen og ved stjerten. Bruk lim dersom du trenger det.
 • Mal hele fuglen og la den tørke.
 • Klipp til stoffremser og knyt de fast på fuglevingene slik at det er like mye på hver side. Gjør det samme på stjerten.
 • Klipp lengdene slik at stofflengdene nærmeste fuglekroppen blir lengst og kortere lengre ut på vingene.

Voillà! Forhåpentligvis får du heretter ha bærene i fred.

English

Scarebird

A scarecrow named “Goran” and a scarebird have been watching over our strawberries at the little cottage in the countryside. Sadly, after an accident with a propane torch to get rid of weed last summer, Goran was set afire and his days on the sweet countryside ended. It`s tiresome for the scarebird to do all the job by himself and he desperately needed a makeover this spring.

It`s easy to make this bird yourself. A small block of hard wood, paint and cotton cloth is basically what you need. Carv out a birdlike torso with head and beek from a piece of wood. You need four holes in the bird; one on each side for the wings, one for the tail and one hole for assembling the bird on a rebar. The holes for the back of the bird must be drilled at an angle from the top down so that the wings and the tail get the right angle upward.

Voilà! Hopefully the birds will leave your berries alone now.