Reddhare

Årets påskemarsipan er i havn. Reddharer ble det denne gang. Ikke rart med tanke på hvor gode de er. Å lage hjemmelaget marsipan er ikke så vanskelig, men du trenger å planlegge litt i forkant. Som for eksempel at du koker og skålder mandler noen dager før du planlegger å ha marsipanen klar slik at mandlene kan ligge på benken til tørk. Etter at du har tørket mandlene, kjører du mandlene til fint mandelmel i en kjøkkenmaskin. Igjen er det lurt å ha planlagt i forkant slik at du har tid til å la det malte mandelmelet ligge én dag til for å tørke.  Da blir marsipanen bra. Porsjonen under er egentlig til 4 personer, men jeg synes det ble altfor mye, og hadde jeg laget den om igjen, ville jeg halvert mengden slik at jeg slapp å skremme så mange reddharer.

Ingredienser:

  • 750 gr. mandler
  • 750 gr. melis
  • 3 eggehviter
  • Sitronsaft

Fremgangsmåte:

  • Skålde mandlene ved å koke opp vann og mandler. Skyll mandlene i kaldt vann og fjern skallet mens mandlene fortsatt er varme. Legg mandlene til tørk på et papir på et brett i 1-2 dager i romtemperatur. Rør litt i mandlene innimellom.
  • Mal mandlene i flere omgang i en kjøkkenmaskin – forsøk å få mandelmelet så fint som mulig.
  • Bland mandelmassen og melis i en bolle, og tilsett sitrondråper og eggehvitene, litt etter litt til passe konsistens.
  • Kna marsipanen til den er god og fast.
  • Pakk den inn i plastfolie og la den hvile et par timer før den formes etter eget ønske

 

God påske!