Kiss kiss

At pikekyss er vanskelig å få til, er en myte. Fem tips for perfekte og seige pikekyss, får du her.

  1. Bruk romtempererte egg som ikke er helt ferske. Det er lettere å skille kjøleskapskalde egg, så skill eggeplommen fra eggehviten med en gang, og sett eggehvitene på kjøkkenbenken slik at de blir romtemperert. La gjerne eggehvitene stå over natten. Nye egg har en høyere ph-verdi enn “gamle” egg, og marengsen blir mer stabil hvis eggene har en lavere ph-verdi – derfor; bruk “gamle” egg.
  2. Ikke få noen form for fett, olje eller eggeplomme blandet i eggehvitene eller i bollen du bruker til å mikse sammen eggehvitene. Ha som en regel at du alltid vasker bollen først selv om den er ren.
  3. Det er fint å tilsette en form for syre i marengsen, da får den bedre volum. Jeg bruker Creme De Tartar.
  4. Marengs skal aldri piskes for full guffe.
  5. Stek pikekyss på lavere varme i lengre tid for å få de deilige seige. Jeg pleier å steke dem pikekyssene på 80 grader i 2-2,5 time. Det kommer selvsagt an på størrelsen på marengsen.

Når det gjelder forholdet eggehviter og sukker, er 50 gram sukker per egg (eggehvite) en perfekt blanding for meg. Denne gang lagde jeg marengs av 4 egg, og da ble det 200 gram sukker som skulle til.

 

Lykke til!

johan bülow lakris
Jeg er fullstendig forelsket i lakrisen fra Johan Bülow, og jeg bruker ofte lakrispulver i pikekyssene. Jeg blander som regel 2 ss. lakrispulver med 1 ss. vann, rører sammen og heller det i marengsen helt til slutt.
marengs stivpisket
Marengsen skal bli så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe av marengsen drypper ut.
seig_marengs
Pikekyssene skal bli seige, ikke myke inni. Det krever at du steker pikekyssene på litt lavere temperatur over litt lengre tid.

marengs creme de tartar marengs2 marengs_lakris marengs_farge marengs_ferdig