Bollekinn og vaniljeglede

Hvorfor ikke la barna få en sentral plass på kjøkkenet så skjønner de hvor maten vår kommer fra? I helgen hadde vi besøk av fine nieser, og baking sto på agendaen.

“Du kan lage hva du vil så lenge du rydder opp etter deg” sa moren min til meg da jeg hadde lyst til å kokkelere hjemme. Da jeg fikk Mikkes Mus kokebok, økte lysten til å lage mat helt på egen hånd betraktelig. Det var jo en hel bok full av muligheter! Det ble både dvergenes muffins, Dolly Ducks bakte poteter og Snipp og Snapps dobbeltdekkere.

Boller er en slager for barn. Lørdagens variant var fylt med vaniljekrem og med smeltet sjokolade på toppen. Vanligvis pleier jeg å ha bolleleiver som jeg kjevler ut for så å legge en god klatt med vaniljekrem på midten, og så “brette igjen” bollene slik at det ser ut som vanlige boller. Når man setter tennene i bollen, eksploderer den deilige vaniljekremen i munnen. Denne gang ble det gjort litt enklere, og de ble laget som vanlige skolebrød. Bildene gir en god pekepinn på om bollene falt i smak.

Her finner du oppskrift på både hvetedeig og vaniljekrem.

Mikke Mus kokebok
Mikke Mus Kokebok åpnet matlagingsverdenen for meg. Litt kakefyll søl på sidene er akkurat slik en godt brukt kokebok bør se ut.

nieser_baking DSC_6305 boller_vaniljekrem_sjokolade nieser_boller nieser_sjokoladeboller