alt=hazlitt`s hotel

Vindskeiv sjarm i Soho

English

Lager du mat uten personlighet, smaker den kjedelig. Kler du deg uten personlighet, blir du fort kun én i mengden. Skriver du uten personlighet, blir du ingen stor forfatter. På Hazlitt’s i London bor du med personlighet.

Liggende midt i Soho’s myldrende gater, er det utrolig nok et rolig hotell hvor du sover godt selv om menneskene på restaurantene og klubbene like rundt hjørnet ikke har planer om å sove på riktig så lenge.

Hazlitt’s er søsterhotellet til The Rookery. The Rookery har i likhet med Hazlitt’s mye sjarm, og er et tidligere horehus gjort om til hotell, hvor rommene er oppkalt etter kvinnene som gjorde tjeneste på hotellet. Mer rolig gikk det nok for seg på Hazlitt’s, blant de mange forfatterne som leide rom der. Fortsatt blir hotellet hyppig besøkt av forfattere og kunstnere. Hvis du har utgitt en bok, er tradisjonen at du legger igjen et eksemplar i bokhyllen i salongen, uansett hva slags språk den er skrevet på. Hotellet har en Honesty Bar som selvfølgelig er ubetjent. Selveste Sir Gothfrey er noe for seg selv. Huskatten som av og til vil klappes, mens av og til ikke. Når det gjelder Sir Gothfrey er det fint å kjenne igjen kroppsspråk. Jeg tror riktignok at Sir Gothfrey enten er en Mrs. Gothfrey som venter barn eller at Sir Gothfrey har forspist seg kraftig i julen. Begge deler kan stemme med tanke på at Sir Gothfrey eller Mrs. Gothfrey følte seg litt dårlig da vi var der. Å vente barn skal riktignok godt gjøres når man er en innekatt uten andre katter i nærheten, men vi vet jo at mirakler har skjedd i disse tider av året tidligere.

Er du på jakt etter et sentralt hotell i London hvor du faktisk får lyst til å tilbringe tid på rommet, kan Hazlitt’s være stedet for deg. Èn ting det er greit å være litt obs på, er sengene. Sengen i Major Roberts rom var i hardeste laget for oss, men det er sikkert ulike valg som kan gjøres ved bestilling.

Hazlitt`s

———————

English

Charming quirkiness in Soho

If you`re looking for a central and charming hotel in London, Hazlitt`s could ble the place for you. Located in the heart of Soho, you have food experiences from all over the world at every corner, and at Hazlitt`s you can actually can get a good night`s sleep even if the bars and clubs surround you.

Hazlitt`s is full of personality and quirkiness. The stairs is a chapter of its own. See it in the positive way – walking these stairs could actually get you fit!

Sir Gothfrey adds to the charm – the housecat who wants to be cuddled only now and then. The question is whether Sir Gothfrey had too much to eat this Christmas or if he actually is Mrs. Gothfrey who`s expecting kittens.  Even if Sir Gothfrey/Mrs. Gothfrey is an indoor cat and probably never meets other cats, we all know that miracles happen this time of year.

Hazlitt`s

 

DSC_0265
Hotellet er oppkalt etter William Hazlitt, forfatteren, som drev hotellet. Han var kjent for sine humanistiske essays, men var også kjent som litteratur- og kunstkritiker * The hotel is named after William Hazlitt, an English writer, remembered for his humanistic essays and literary criticism, as the greatest art critic of his age and as a drama critic, social commentator and philosopher.

 

DSC_0275 copy copy
Resepsjonen – The reception.

 

DSC_5450
Hazlitt`s har tre salonger med peis – deilig når det er surt i London * The Library has a lovely fireplace.

 

DSC_5418
Jeg vet ikke hvem denne damen er, men hun hadde i alle fall pyntet seg til nyttårsaften * All ready for a festive New Years Eve!

DSC_5420

PART_1420143616660_mms_img655816399
Sir Gothfrey i en velkjent positur * Sir Gothfrey was sleeping most of the time.

 

DSC_5456

DSC_0231
Honesty Bar er en ubetjent bar hvor man skriver opp hva man har forsynt seg av * In the Honesty Bar it is left to the honesty of the guest to report his or her own consumption.

 

20141230_222141 copy

DSC_0266
Trappene er både svært bratte og skeive, og hotellet har ingen heis * The stairs can get you in good shape.

 

DSC_5415
Alle rommene er oppkalt etter ulike personligheter som har bodd på hotellet. Alt er litt på skeiva, men det gir bare ekstra sjarme * Maybe Hazlitt`s gave Jonathan Swift the right inspiration to write Gulliver’s Travels? Mr. Swift was a frequent guest at the hotel.

 

DSC_5446

DSC_5403
Hazlitt`s har ingen frokostsal eller restaurant, og derfor blir frokosten servert på rommet – Hazlitt`s has no restaurant and therefore breakfast is always served in the room – perfect the way I see it!

 

DSC_5434-2
Ingen ulempe at hotellet har Ren-produkter på badet – I love the Ren Products in the bathrooms.
DSC_5393
Sol og blå himmel føles som litt luksus i foggy London * A bathroom with a view.
DSC_5432
Britiske kraner med varmtvann og kaldtvann hver for seg er en sjarmerende utfordring * You`re hot and then cold… Charming, but it take some time to get used to.

DSC_5436

20141230_194214

Favorittplassen til Sir Gothfrey var under stolen hvor ingen gjest fikk tak i han * Hiding from all the guest who wanted to cuddle him or her.
DSC_5449
Den legendariske jazzklubben Ronnie Scott`s er like i nærheten * The legendary jazz club in London; Ronnie Scott`s, is in the neighbourhood.