Tomt i hyllene?

Møtes du av de samme matvarene hver gang du åpner kjøkkenskapene hjemme? Og vet du ikke helt vet hva du kan lage fordi det er for få ingredienser der? Da kan du lage pasta! Du trenger nemlig kun tre ingredienser; mel, egg og salt. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å lage pasta, men det er lurt å ha en pastamaskin. Det finnes både manuelle pastamaskiner eller ekstrautstyr du kan sette på kjøkkenmaskinen dersom du har det.

Slik gjør du: Ha litt mel og en klype salt i en bolle, slipp 2-3 tre egg i midten av melet, rør sammen og kna det litt med hendene. Bruk heller litt for lite mel så du kan fylle på mer etter hvert. Deigen skal være relativt løs og fin, men ikke klebrig. La deigen hvile en halvtime i plast i kjøleskapet.  Kjør den gjennom pastamaskinen til du har fått passe tykkelse. Pastaen skal ha svært kort koketid – vi koker den i kun 1-2 minutter.

Lærer du deg å lage mat fra bunnen av, er det fine at det sjelden er tomt i kjøkkenskapet. Det er ikke mange basisvarer du trenger for å lage mat. Og ved streik hos leverandørene til matbutikkene, kan du smile tilfreds i ditt eget hjem, åpne en flaske Chianti og drømme deg til Italia mens de andre hamstrende og stressede menneskene slåss om den siste pakken med Sopps spagetti i butikken.

 

Italienerne selv bruker aller helst kun hendene når de lager pastadeigen sin.
Italienerne selv bruker aller helst kun hendene når de lager pastadeigen sin.
Deigen skal røres lett sammen, det er fint å bruke en gaffel først, og så hendene.
Deigen skal røres lett sammen, det er fint å bruke en gaffel først, og så hendene.
Vi har en Kitchenaid med ekstrautstyr som vi kan lage pasta på. Pastaen henger til tørk litt over alt, men nå har vi fått oss et pastastativ.
Vi har en Kitchenaid med ekstrautstyr som vi bruker til å lage pasta. Pastaen henger til tørk litt over alt i leiligheten, men nå har vi heldigvis fått oss et pastastativ.
Av pastadeigen denne gangen lagde vi Ravioli. De var fyllt med skinke og pastramirester.
Av pastadeigen denne gangen lagde vi ravioli. De var fyllt med skinke og pastramirester.
DSC_5215
Raviolien ble akkompagnert av en bechamelsaus med blåmuggost og gouda, egenplukkede kantareller og ristede valnøtter.