Let it snow

Jeg vil pynte til jul nå! Men det er egentlig ikke lov før 1. desember.

Tiden frem mot 1. desember kan ikke gå fort nok, problemet er at etter 1. desember går tiden altfor fort. Jeg elsker tiden fra første søndag i advent. Forventninger i luften. Ikke om gaver, men om familietid, pinnekjøtt, glasert skinke, lukten av et ekte norsk grantre, kardemommekjeks med gräddost og julekalender.

Ansvar for snøkrystallene kan du selv ta ved å hekle dem. Kan du ikke hekle, kan du raskt lære det på youtube. Jeg lærte det som voksen og det tok meg cirka 3-4 dager før teknikken satt. Det fine med hekling er at det ikke er krise om du mister en maske. Jeg bryr meg i alle fall ikke om jeg mister én – jeg redder den inn igjen med en ny. Ikke helt perfekt er mer sjarmerende enn feilfritt.

Til snøkrystallene trenger du tynt bomullsgarn og en heklenål på størrelse 1,5. Når snøkrystallene er heklet ferdig, er det fint å fiksere dem i sukkerstivelse slik at de er stivere når de henger enten på juletreet eller et annet sted du vil ha dem.

Her er oppskriften:

Legg opp 9 lm og sett sammen til en ring med 1 kjm i første lm.

1. omgang: Hekle 1 lm, 12 fm i ringen, slutt med 1 kjm i lm først på omgangen.

2. omgang: Hekle 2 lm =1 hst), 1 hst samme sted, hekle så 2 hst i hver fm ut omgangen, slutt så med 1 kjm i 2.lm først på omgangen=24 hst

3. omgang: *4 lm (=lm-bue), hopp over 1 hst, 1 fm i neste hst*, gjenta *-* ut omgangen, men slutt med 1 kjm (i stedet for fm) i første lm på omgangen=12 lm-buer

4. omgang: 1 fm i lm-buen, 6 lm*hekle en 3-dbst i neste lm-bue, 6 lm, 1 fm i neste lm-bue, 6 lm *gjenta*-*ut omgangen (=1 lm-bue igjen). Hekle en 3-dbst i neste lm-bue, 6 lm, 1 kjm i første fm på omgangen = 6 spisser

5. omgang: *Hekle 8 fm langs de 6 lm, 1 fm i neste m (=toppen av 3-dbst på forrige omgang), hekle så picoten som danner spissen slik: 4 lm, 1 kjm på samme sted som siste fm, 5 lm, 1 kjm på samme sted (=picot ferdig), 4 lm, 1 kjm på samme sted (=picot ferdig), 8 fm langs de 6 lm* gjenta *-* ut omgangen, og slutt siste omgang med 1 kjm i første fm på omgangen. Fortsett så med hempen: Hekle 40 lm, fest med 1 kjm i forrige kjm. Klipp tråden og fest.

 

Og til slutt; noen lenker til steder hvor du kan lære deg å hekle. Lykke til!

http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?sort=2&thumbnails=on&undercategoryid=6

http://www.hekleguri.com/26231622

Om sukkerstivelse: http://www.hekleguri.com/26231623 (jeg bruker sukkerstivelse, ikke lim)

Litt morsommere blir det når heklenålene er pene i tillegg.
Litt morsommere blir det når heklenålene i tillegg er pene.

krystall

Èn eller flere? Jeg vil ha mange.
Èn eller flere? Jeg vil ha mange.