Melonas Hot Blonde

Fra bryggermesteren: Blonde er en opprinnelig belgisk øltype – en ale som er en overgjæret øl. Det er et sted midt i mellom hveteøl og en pale ale. Det er lyst og lettdrikkelig, og blir ofte brygget med litt ekstra sukker (det er dette ølet også) for litt høyere alkoholstyrke. Smaksmessig er ølet veldig tørt og friskt, men samtidig fruktig. Det er brukt en tysk humle som heter Hüll melon. Den kom for et par år siden, og gir tydelige toner av melon og litt jordbær. I tillegg er det brukt noen gram sterk, tørket chili på slutten av kokingen som gir en ekstra “bite”. Ølet passer ekstra godt til asiatisk mat. Det er brukt en del forskjellige malttyper, en pilsnermalt og en hvetemalt som de to viktigste. Gjæren er en belgisk alegjær.

Fra bryggeriassistenten (les: undertegnede): Så godt at det kan drikkes når som helst, hvor som helst!

 

Melonas Hot Blonde: For damer som tar det litt lenger. Brygget på belgisk alegjær med Hüll Melon humle og chili.

Produsent: Ruud Brew – Passionate no nonsense Nano Brewery With rude intentions.

DSC_4990