alt=hjemmebrygget øl

Alene i Chinatown

Vi snakker flytende mandarin. Single hop IPA for mannfolk med smak for bittersøt småfrukt.

For noen måneder siden startet vi på bryggingen av vårt sjette øl. En IPA er vanligvis preget av en ganske kraftig humle der man som regel bruker ulike humletyper på ulike stadier i kokingen. Vår IPA er en såkalt single-hop hvor det er kun brukt én humle som heter Mandarina. Mandarina er det europeiske svaret på klassiske, amerikanske humler med mye fruktsmak som har dominert all IPA de siste 10-20 årene. Det er brukt 4 ulike typer malt: Maris Otter, Munich II, Carapils og Carared. Vi har brukt en amerikansk ale-gjær som heter Wyeast1272.

Det er et ordentlig høydepunkt hver gang vi smaker på våre hjemmebryggede øl for første gang. Lukten og kvaliteten på skummet er noen av de første suksessfaktorene man oppdager. Lite skum betyr ikke dårlig smak på ølet, men skummet lager et lite smakslokk slik at ikke all aromaen forsvinner.

Chinatown ble en storsuksess med skikkelig god smak. De 40 flaskene kommer til å få ben å gå på.

ChinatownDSC_4880