alt=brownie

Min mørkeste hemmelighet

Kjære deg. Jeg forguder deg. Selv om jeg vet at du ikke er bra for meg. Ikke for min fysiske form. Men i svært høy grad for humøret. Etter å ha fått uendelig mengder av din mørke vellyst og sødme, får du meg fortsatt til å ønske meg mer.  Ingen dårlig samvittighet. Du smelter i munnen og smaker himmelsk.  Når jeg har deg tilgjengelig, trekker jeg meg vekk i skjul og forsyner meg med mer. Jeg er avhengig. Jeg vil ha deg for meg selv. Men siden du gjør så fantastiske ting med meg, unner jeg alle andre å få en smak av deg også.

Ingredienser:

  • 6 egg
  • 8 dl. sukker
  • 450 gr. smør
  • 5 dl. mel
  • 250 gr. mørk sjokolade (70 %)
  • En god håndfull valnøtter

 

Fremgangsmåte:

  • Pisk sammen egg og sukker, men for all del: det skal ikke bli eggedosis (da blir brownien luftig, og det skal den ikke). Smelt smør og sjokolade forsiktig sammen. Rør rundt i egg- og sukkerblandingen mens du heller i sjokoladeblandingen. Bland i alt det tørre med en slikkepott. Ha den deilige seigtflytende røren i en langpanne med bakepapir.
  • Brownien stekes på 175 grader i 20 minutter. Du MÅ passe på varmen, og ikke la den steke for lenge. Ta den heller ut litt for tidlig, og husk at den fortsatt steker videre etter at du har tatt den ut av ovnen.

Nå er min deiligste, mørke hemmelighet delt med omverden, så jeg håper du behandler den med respekt. Ingen dårlig samvittighet. Bare deilig, søt glede.