Holdbart

Hva gjør du når alle grønnsakene i hagen modner samtidig og du ikke rekker å spise alt?

Sørger for langtidsholdbarhet. Det kan du gjøre på ulike måter. Konservere eller lagre. Det meste kan konserveres; squash, agurk, rødbeter. Når det gjelder lagring, er vakuummaskinen vår et mye brukt redskap i kjøkkenet. Maskinen sørger rett og slett for at det blir et vakuum og dermed helt lufttett i plastposene hvor vi oppbevarer mat. Maten holder mye lengre og dermed kaster vi mye mindre mat. Vakuummaskinene har de siste årene sunket i pris, og man kan kjøpe en god maskin for under en tusenlapp.

JA til å redusere de om lag 300 000 tonnene med mat som nordmenn kaster!

Rødbetene fra torphagen
Rødbeter bruker lang tid på å modne og hvis du ønsker en viss mengde av dem, blir alle modne på én gang. Du kan for eksempel sylte rødbetene og ha dem til jul, men betene varer også lengre om du vakuumerer dem.
Løk kan henges opp til tørking og på den måten vare lenge, men da må du beholde skallet på og ikke plukke dem opp av jorden før stilken er helt vissen. Jeg hadde skrelt mine, og derfor vakuumerte jeg dem.
Løk kan henges opp til tørking og på den måten vare lenge, men da må du beholde skallet på og ikke plukke løken opp av jorden før stilken er helt vissen. Jeg hadde skrelt mine og derfor vakuumerte jeg dem.

 

Vakuummaskinen vår er mange år gammel, men fungerer utmerket. Nå kan du få tak i vakuummaskiner i de fleste butikker.
Vakuummaskinen vår er mange år gammel, men fungerer utmerket. Nå kan du få tak i vakuummaskiner i de fleste butikker.

 

Etter at luften er presset ut av plastposen, forsegler maskinen posen.
Etter at luften er presset ut av plastposen, forsegler maskinen posen.

 

 

Pottetett og lang holdbarhet!
Pottetett og lang holdbarhet!