alt=makroner

Skum med fransk touch

Siden jeg har laget utallige kokosboller gjennom årene, ville jeg kombinere kokosboller med franske makroner. Fyllet i franske makroner kan være utfordrende fordi du er avhengig av å få riktig konsistens slik at fyllet ikke flyter ut mellom makronbunnene.

Jeg tenkte at fyllet i en kokosbolle ville være perfekt siden den inneholder gelatin som gjør at konsistensen raskt blir stiv. Det var riktig antakelse; makronene ble svært bra og gikk ned på høykant. Det eneste jeg savnet, var en mer intens sjokoladesmak på makronbunnene. Det kan man sikkert få til ved å bruke mørk sjokolade i makronbunnene i stedet for kakaopulver.  Skumfyllet stivner raskt, og det er lurt å lage fyllet når du er klar til å fylle makronbunnene. Pass på at makronbunnene er helt avkjølte før fyllet påføres. Jeg brukte denne oppskriften på makroner, og hadde i 3 ss. kakaopulver.

Skumfyll:

  • 4 eggehviter
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ss. vaniljesukker
  • 4 plater gelatin

Fremgangsmåte:

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. De skal ligge til de blir helt myke, cirka 5- 10 minutter.
  • Pisk eggehvitene stive.
  • “Vri opp” gelatinplatene når de er myke, og smelt gelatinplatene i vannbad (det skal ikke vann i bollen med gelatinen når du smelter den)
  • Ta bollen av varmen, og la den stå å avkjøle noen minutter (pass på så den ikke stivner igjen).
  • Hell den smeltede, avkjølte gelatinen i en tynn stråle i eggehvite/sukker-massen mens maskinen visper kraftig.
  • Nå må du være rask; hell skummassen over i en sprøytepose og sprøyt en passe mengde fyll på makronbunnene, og sett sammen med en makronbunn uten fyll. Når alle makronene har fått skum, setter du makronene til avkjøling i kjøleskapet. Makronene er aller best etter en eller to dager i kjøleskap.

Lykke til!

Jaj
Steketiden er an avgjørende faktor for vellykkede makroner. Ikke for lenge, ikke for kort. Ikke plukk makronene av makronbrettene før de er helt avkjølte. Først når de er helt avkjølte, er de klare for fylling.

 

Jaja
Franske makroner og pioner er noe av det beste som finnes. Riktignok er ikke pionen spiselig!