alt=løytnants hjerte

Piker, vin og sang

Løytnantshjerte er en gammel staude, og navnet stammer kanskje fra datidens piker som løp løpsk ved synet av de hjerteformede blomstene. Historiene er ulike, men det oppsto i alle fall en historie om hva som skjulte seg i hjertet til løytnanten.

Åpner man en av blomstene, oppdager man en harpe. Om man trekker de to ytterste kronbladene forsiktig til side kommer en pike til syne. Hun er kledd i hvitt undertøy og hvite benklær. Bretter man deretter de indre kronbladene bort, oppdager man en champagneflaske.

I et løytnantshjerte er det derfor plass til sang, en pike og deretter en flaske champagne. Eller antakelig begge deler.

 

Det hjertet er fylt av...
Det et løytnantshjerte er fylt av – en harpe…

 

en vakker pike.
En vakker pike.

 

Og hva er dette
Og litt champagne…
Mye lidenskap i disse.
Et løytnantshjerte er fylt av både piker, vin og sang.