alt=sorbet med aprikos

Sorbét i solnedgang

Hvem hadde trodd at gulrøtter og aprikos sammen blir en utmerket sorbét?

Det er ikke så lett å finne ferske aprikoser, men denne oppskriften tok utgangspunkt i bruk av tørkede aprikoser.  Jeg brukte derimot ferske aprikoser siden vi hadde en pakke liggende i kjøleskapet. Hvis du bruker tørkede aprikoser, bør de ligge i bløt (i vann) i 3 timer. Du kan da også droppe sukker og vann, samt kokeprosessen.

Ingredienser:

  • 250 gram gulrøtter (finrevne)
  • 250 gram aprikoser
  • 1 appelsin
  • Saften av 1 sitron
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  1. Skrell aprikosene og fjern steinene. Kok opp sukkerlake av vann og sukker. Ha aprikosene oppi og la det koke i cirka 10 minutter. Avkjøl.
  2. Ha aprikosene, gulrøtter, appelsinen og sitronsaften i en blender og kjør til en jevn masse. Hvis du bruker tørkede aprikoser, heller du av vannet og blander aprikosene sammen med de andre ingrediensene. Dersom du bruker en ismaskin, er det bare å helle blandingen oppi og la blandingen få sorbétkonsistensen du ønsker. Dersom du ikke har ismaskin, ha sorbétmassen i en plastboks med lokk og sett dette i fryseren i 30 minutter. Rør med en stavmikser i massen og sett lokket på og beholderen ned i fryseren. Gjenta dette 5 ganger.

Sorbéten er perfekt som en “hvilerett” mellom flere retter, som tilbehør til en mektig dessert eller som dessert i seg selv.

 

Aprikoser
Aprikoser er en av de eldste fruktene vi kjenner og stammer fra Kina.
Iskremmaskinen vår er fra Jernia, og den er vi superfornøyd med! Den sikrer hjemmelaget is på 20 minutter. I sommer kommer det til å bli svært mye isspising og det med god samvittighet så lenge man lager den selv.
Iskremmaskinen vår er kjøpt på Jernia, og den er vi superfornøyd med! Den sikrer hjemmelaget is på 20 minutter. I sommer kommer det til å bli svært mye isspising og det med god samvittighet så lenge man lager den selv.