alt=pizza fra bakerovn

Done in 60 seconds

På 90-tallet, og jeg må innrømme; også et lite stykke inn i 2000-tallet, var pepperonipizzaen en hit hos meg. Jeg er redd det var frossenpizza-versjonen. Den tiden er heldigvis over for lenge siden.
Pizzamafiaen i Italia er streng med tanke på hva man kan ha på pizzaen for i det hele tatt å kunne kalle det en pizza. Ananas ville trolig ikke kvalifisert til noe annet enn forakt.

Jeg bestemte jeg meg for å lage tidenes beste versjon i bakerovnen. Med en fyldig tomatsaus og med høvlede skiver av ananas, ble den fantastisk god. Hemmeligheten er i høy grad hvor lenge du koker tomatsausen. Den bør kokes minst 1 time. Da får du en himmelsk tomatsaus som løfter enhver pizza. Steketiden i bakerovnen var 60 sekunder.

Tomatsaus:

  • 1/2 løk (finhakket)
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske, knuste tomater
  • 2 ss. tomatpure
  • Soltørkede tomater (opphakket)
  • Litt vann
  • Cirka 1 dl olivenolje (mengden kommer an på hvor mye du koker sausen inn)
  • 1 ss. sukker

Fremgangsmåte:

Stek hvitløk og løk i et par spiseskjeer olje. Tilsett alle de andre ingrediensene unntatt oljen. La det småputre cirka 45 minutter. Tilsett så oljen og la det koke i ytterligere 15 minutter.

Smør et tynt lag tomatsaus på pizzabunnen – bruker du for mye, blir det mye væske på pizzaen og bunnen blir fort bløt og ikke sprø. Tilsett de andre ingrediensene du ønsker – jeg brukte mozzarella, ananas, parmesan, pepperoni-pølse og krydder. Når det gjelder pizzabunnen, bruker jeg oppskriften til Schakenda.

Får du rester til overs, så kan du for eksempel lage en tomatsuppe neste dag kun ved å tilsette litt vann, melk og fløte.

 

Bruk gode, hermetiske tomater når du lager tomatsaus - du merker forskjell.
Bruk gode, hermetiske tomater når du lager tomatsaus.

 

Sausen blir best om du koker den lenge.

 

XX
Når bakerovnen har vært fyrt opp i 2-3 timer, har den en passe varme for å steke pizza. Asken og glørne må feies til side, og det gjøres best ved hjelp av en hjemmelaget grankost.
Ananas på pizza? Ja! Så lenge bitene er høvlet tynne av fersk ananas.
Ananas på pizza? Ja! Så lenge bitene er høvlet tynne av fersk ananas.
60 sekunder var alt som skulle til.
60 sekunder var alt som skulle til.