Skuddpremie

Granskuddsirup er blitt svært populært og selges i de fleste butikker med godt sortiment. Da vi gikk tom for det forleden dag, synes jeg det ble det for dumt å kjøpe en ny flaske siden det er så lett å lage sirupen selv. Hvis du har tatt deg en tur i skogen i det siste, har du kanskje lagt merke til dem.

De lysegrønne, supermyke skuddene på grantrærne. Hvis du tar på dem, er det ingenting som minner deg om stikkende barnåler. Skuddene er lubne og myke som babyhud. Det er akkurat nå du skal bruke dem. Granskuddsirup er godt i dressinger, på iskrem, på pannekaken eller i drinker. Den versjonen jeg har laget, egner seg best i drinker. Koker du den lengre, blir den brunere og etter hvert blir den rød.

Her er oppskriften:

  • Cirka 5 dl vann
  • Cirka 5 dl sukker
  • Cirka 5 dl ferske og myke granskudd

Fremgangsmåte:

Legg granskuddene i en kjele og dekk så vidt med vann. Kok opp og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i cirka 30 minutter. Sil bort granskuddene og mål opp væsken og sukkeret. Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over middels varme. Kok videre til væsken har tyknet og fått sirupskonsistens. Hell over på rene flasker, la avkjøle litt i romtemperatur før du setter sirupen i kjøleskapet. Husk at sirupen også tykner når den avkjøles.

Lett å oppdage.
Lett å oppdage. De unge skuddene lyser mot deg.
Fin som gave,
Ekstra deilig å ha i kjøleskapet når den er hjemmelaget!