Helt kokos

Er du glad i Bounty, blir du enda mer glad i den du enkelt lager selv. Dette er en skikkelig bombe, men mye bedre enn den kjøpte industriversjonen. Det beste er at den er enkel å lage.

Det som eventuelt tar tid, er hvis velger å temperere sjokoladen. Jeg tempererte den siden jeg liker den fine glansen tempereringen gir, og at sjokoladen ikke smelter i fingrene. Du kan fint droppe tempereringen og heller strø kokos over når bitene er ferdigdyppet i sjokolade.

Her er fremgangsmåten. Disse rekker du fint å lage til påskeaften! Oppskriften gir mange Bounty, og jeg ville halvert den fordi dette er mektige godsaker. Oppskriften kommer fra bloggen “Cake please”

Ingredienser:

  • 1 dl. kremfløte
  • 250 gram sukker
  • 350 gram smør
  • 350 gram kokos
  • 350 gram mørk sjokolade (70%)

Fremgangsmåte:

  • Kok opp fløte, smør og sukker. La koke i 5 minutter mens du rører. Ta kjelen av platen og tilsett kokos. Kle en 25 x 15 cm form med bakepapir og hell blandingen i. Sett formen i fryseren i 1-2 timer til den har blitt stiv.
  • Ta formen ut av fryseren og kutt i terninger.  Smelt sjokolade, og pass på at sjokoladen ikke er varmere enn cirka 30-32 grader – her er det lurt å bruke et termometer (hvis sjokoladen er for varm, vil bitene smelte i sjokoladen). Dyppe bitene i sjokoladen, og pynt dersom du ønsker det.
Ekte og mektige Bounty!
Ekte og mektige Bounty!

Nyt!