Påskechic

 

hone

Ingenting er mer lovende enn en høne. Muligens denne påskehønen. Riktignok legger den ikke egg, men den blomstrer og formelig roper vår og sol. I tillegg vokter den påskegodteriet. Det beste er at du kan lage den selv ganske raskt. Det tok meg to timer.

For å lage den, trenger du hønse- eller kyllingnetting, hamptråd eller hyssing, gjerne litt fjær, rød tråd og mange løker. Alt du trenger å gjøre, er å forme hønse- eller kyllingnettingen i den formen du mener en høne skal ha (jeg tok utgangspunkt i et rektangel og formet det rundere i formen etterhvert), forme et hode og kanskje en hønekam. Jeg lagde hodet og kammen hver for seg, og festet det med litt ståltråd. Siden hønse- eller kyllingnettingen er av stål, går det også fint an å droppe ståltråden og bare vikle hodet og kammen fast til kroppen. Nebbet er også laget av kyllingnetting, og er surret med hamptråd. Jeg knyttet rektangelet igjen på toppen med hamptråd slik at begge endene var åpne. Jeg viklet fast ansiktet, og lot bakparten være åpent helt til jeg skulle putte alle løkene inn. Jeg knyttet igjen deler av bakparten, men viklet kantene til siden, og knøt fast fjær. Husk å jevnlig spraye hønen med en sprayflaske med vann.

God påske!

 

Hønekammen kan markeres med en rød tråd.
Hønekammen kan markeres med en rød tråd.
Løkene trenger ikke å stå i jord så lenge du fukter de før du lager hønen og husker å spraye den med vann -gjerne hver dag.
Løkene trenger ikke å stå i jord så lenge du fukter dem før du lager hønen og husker å spraye hønen med vann -gjerne hver dag.