The secret is in the butter

For mange år siden før jeg fikk særlig sans for å kokkelere på kjøkkenet, var det én rett jeg bare måtte ha innimellom. Pasta med tomatsaus. Jeg er veldig glad i en ordentlig tomatsaus, men hvis jeg skal bruke den til pizza, lager jeg den full av smaker. Denne er derimot mild og har rett og slett en fløyelsmyk smak. Den er uten kjøtt og er derfor en “hjemme alene”-rett for meg siden mannen min må ha protein til middag. Så denne spiser jeg når han er borte. Han spiser blodklubb når jeg er borte. I går var det bare meg og tomatsausen. Et kjent og kjært bekjentskap.

Ingredienser (til én sulten person eller to ikke fullt så sultne personer):

  • 1 boks hermetiske tomater (velg noen av god kvalitet)
  • 1 ss. sukker
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 gul løk
  • 50 gr. smør
  • Salt, pepper
  • Parmesan

Slik gjør du:

Kok tomater og sukker i 15 minutter. Hakk løk og hvitløk, ha det oppi kjelen og kok ytterligere 15 minutter. Ha oppi det krydderet du ønsker, og rør inn smøret til slutt. Server med pasta og nyrevet parmesan.

Bon appétit!