Helt raw?

Jeg elsker desserter. Og hvis jeg først skal lage dessert, skal det være full pakke. Ingen kunstige søtningsmiddel. Bare ekte sukker. Ikke mandelmel eller innslag av grovere mel i hveteboller. Det fungerer ikke for meg. Da jeg fant en oppskrift i et blad på en “rawfood”-dessert uten kunstig søtning, måtte jeg riktignok prøve. Selv om jeg gjerne skulle ha spist dessert hver dag, bør jeg ikke det. Og hvis denne paien tilfredsstiller søthungeren min på en hverdag, er det supert, tenkte jeg.

Godt? Vel, jeg synes ikke det smakte så ille. Mannen min sa riktignok at paien smakte som noe en fotsoneterapeut har laget. Det er godt jeg lagde halv porsjon. Og at jeg  brukte kun 10 minutter på å lage den.

Konklusjon: paien er ikke helt rå. For meg er den ingen fullgod erstatning for dessert på en hverdag, men jeg tror den fungerer bra som et lite måltid før trening siden den er fylt med avokado, banan, valnøtter og rosiner.

Lag den eller dropp den. Her er i alle fall oppskriften:

Lime- og sitronpai

6 personer

Paiskall:

  • 2 dl. rosin
  • 200 gr. valnøtter

Fyll:

  • 4 avokado
  • 1 banan
  • 3 ss. sitron

Topping:

  • Revet sitron- og limeskall

Fremgangsmåte:

Legg rosinene i bløt i 15 minutter. Bland rosinene og valnøttene – det fungerer best å bruke en blender. Trykk ut massen i en paiform, og la den stå kaldt mens du lager fyllet. Bland avokado med banen og sitronsaft. Her brukte jeg også blender. Pynt med sitron- og limeskall.

Oppskriften kommer fra Elle mat & vin (Sverige)

Bunnen består av kun rosiner og valnøtter. Sunt i alle fall.
Bunnen består av kun rosiner og valnøtter. Sunt i alle fall.