Resteklubb

Hvis du er en gjennomsnittsnordmann,  kaster du 51 kilo spiselig mat i året. Jeg er glad for å kunne si at jeg ikke er en gjennomsnittsnordmann på dette området.
Jeg håper ikke at nordmenn kaster mat fordi de ikke liker tanken på “restemat”. Det er bare usympatisk og vitner om dårlig fantasi. Denne club sandwichen består i hovedsak av restemat. Vi hadde en halv loff liggende. Rester fra en saftig nyttårskalkun i fryseren. Egg i kjøleskapet. Siden en club sandwich lages litt etter egen smak, har jeg listet opp ingrediensene under  uten å gi noen spesifikke mål.

Ingrediensliste:

  • Loff
  • Kylling eller kalkun
  • Bacon
  • Majones, sennep
  • Egg
  • Poteter, gjerne bakepotet til pommes frites
  • Tomat
  • Salat

Fremgangsmåte:

  1. Grill loffskivene på svak varme i stekeovnen. Smør på majones og sennep etter smak.
  2. Stek eggene og stek eller varm kyllingen/kalkunkjøttet, og legg dette på loffskivene. Stek deretter baconet og legg det på sandwichen. Dander med tomater mellom lagene.

Så til det aller viktigste: Pommes frites! Jeg elsker poteter. Kokte poteter er litt kjedelig, men jeg elsker poteter i alle andre former. Hemmeligheten bak de beste pommes frites, er oljen de stekes i. Gås – eller andefett er det beste. Det kan du kjøpe i en godt assortert matbutikk eller rett og slett ved å steke en gås eller and hjemme. Det er alltid en god ide å ta vare på dette fettet til senere bruk – det holder seg en evighet i kjøleskapet. Det er lurt å kjøpe noen store bakepoteter, og skjære disse i staver. Skyll stavene under rennende, kaldt vann for å få ut stivelsen. Kok potetene raskt og hardt i cirka 10 minutter. Det gjøres for å skape små sprekker i overflaten av potetstavene slik at fettet kan trenge inn og gjøre dem sprøere. Etter at stavene er kokt, plasser dem på et oppvaskhåndkle slik at vannet renner av. Friter dem så i den oljen du har.  Pommes frites bør friteres to ganger. Da får du de deiligste pommes frites du noen gang har smakt. Dander pommes frites ved siden av club sandwichen.

Velkommen inn i resteklubben!

Ved å koke potetstavene først, dannes små sprekker som oljen kan trenge inn i. Altså større sjanse for sprø pommes frites!
Ved å koke potetstavene først, dannes små sprekker som oljen kan trenge inn i. Altså større sjanse for sprø pommes frites!
Egg er helt essensielt i en club sandwich.
Egg er helt essensielt i en club sandwich.
Ingen ting smaker så godt som nystekte pommes frites når man er skikkelig sulten!
Ingen ting smaker så godt som nystekte pommes frites når man er skikkelig sulten!